7/12/09

Ένα χρόνο μετά ...



Της Ελεονώρας Μπίφσα

Στις 15 Δεκεμβρίου θα δικαστούν ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου οι δύο ειδικοί φρουροί οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με αφορμή λοιπόν την δίκη αυτή ας θυμηθούμε καλύτερα το γεγονός.
Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέος πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξη. Υπαίτιος για τον θάνατο του Αλέξη κατηγορείται και ο συνάδελφος του Βασίλης Σαραλιώτης. Το γεγονός του θανάτου του 15χρονου μαθητή παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν γίνεται ευρέως γνωστό από τα ΜΜΕ. Πλήθος μαθητών από όλη την χώρα ξεσηκώθηκε και διαδήλωσε για τον άδικο χαμό του 15χρονου. Επί πολλές ημέρες οι μαθητές κατέβαιναν σε πορείες και φώναζαν αγανακτισμένοι για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας μας που δυστυχώς ακόμα διαγράφεται αβέβαιο. Διαμαρτυρόμενοι για το τραγικό γεγονός οι μα8ητές έκλεισαν τα σχολεία τους κάνοντας καταλήψεις. Βέβαια, ας μην ξεχάσουμε και τους βανδαλισμούς που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας από κάποιους μαθητές και φοιτητές. Πολλά καταστήματα καταστράφηκαν και πολλοί αθώοι καταστηματάρχες και έμποροι " πλήρωσαν" τις ευθύνες άλλων.


Ένα χρόνο μετά, από όλη εκείνη την πρωτόγνωρη εξέγερση το μόνο που έχει μείνει από εκείνες τις ημέρες είναι οι αναμνήσεις. Ο φρουρός Επ. Κορκονέος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφος του για συνεργία. Μετά από εκείνες τις ημέρες δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η ανομία αλλά και το αίσθημα αδικίας εξακολουθεί να υπάρχει. Και η απορία όλων είναι το τι θα γίνει μετά την δίκη. Θα ξαναζήσουμε τα γεγονότα του 2008; Θα έχουμε τις ίδιες εκδηλώσεις οργής όπως οι βανδαλισμοί στα καταστήματα; Και επιτέλους, θα αφυπνιστούν οι πολίτες αλλά και η πολιτεία για να κάνουν κάτι σημαντικό, για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για ΕΜΑΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: