1/11/09

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Της Ανδριάνας Μπουραντά

Στο Βενετόκλειο της Ρόδου, το καλοκαίρι του 2009, η Εθνική Νέων μας έφτασε στην κορυφή, νικώντας ομάδες, όπως η Γαλλία, που διέθεταν καλούς παίκτες με προσόντα, ψυχή και πολύ ταλέντο.
Οι διεθνείς μας όμως, αν και κουρασμένοι οι περισσότεροι από τους αγώνες στην Νέα Ζηλανδία, τα κατάφεραν και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελούσαν οι: Γιάνκοβιτς (Γ.Σ. Πανιώνιος), Γιαννόπουλος (Ο.Σ.Φ.Π. Ολυμπιακός), Κασελάκης (Α.Ο. Ηλυσιακός), Μάντζαρης (Γ.Σ. Περιστερίου), Μούρτος (Α.Σ. Άρης Θεσ/νικης), Μπόγρης (Α.Ο. Ηλυσιακός), Παπανικολάου (Α.Σ. Άρης Θεσ/νίκης [τότε], Ο.Σ.Φ.Π. Ολυμπιακός [σήμερα]), Παππάς (Ρεαλ Μ./Β Μπιλμπάο), Σακελλαρίου (Α.Ο. Παγκρατίου), Σαρικόπουλος (Ohio State) (ΗΠΑ)), Σλούκας (Ο.Σ.Φ.Π. Ολυμπιακός), Τσακαλέρης (Αναγέννηση φλόγας). Προπονητής: Κώστας Μίσσας.
Οι αγώνες της εθνικής μας και οι αντίπαλες ομάδες της ήταν οι εξής:

Στην Α΄ Φάση: Ελλάδα-Βέλγιο (80-58)
Ελλάδα-Ιταλία (79-66)
Ελλάδα-Γαλλία (71-81)
Στην Β΄ Φάση: Ελλάδα-Ρωσία (73-71)
Ελλάδα-Ισπανία (70-67)
Ελλάδα-Λετονία (77-71)
Προημιτελικός: Ελλάδα-Κροατία (77-68)
Ημιτελικός : Eλλάδα-Ισπανία (87-76)
Τελικός : Eλλάδα-Γαλλία (90-85)

ΜVP της διοργάνωσης ανακηρύχθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος είχε εξαίρετη παρουσία σε όλους τους αγώνες της εθνικής και κατόρθωνε να βοηθάει τόσο στην επίθεση, με τις καταπληκτικές του διεισδύσεις, όσο και στην άμυνα με τα κλεψίματά του. Από την άλλη πρώτος σκόρερ του τελικού ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος τα κατάφερε μια χαρά αν και δεν είχε την βοήθεια του Ζήση Σαρικόπουλου, καθώς ο δεύτερος είχε τραυματιστεί στη Νέα Ζηλανδία.

Όλοι ήταν ικανοποιημένοι και πολύ χαρούμενοι με το τελικό αποτέλεσμα και ιδιαίτερα όταν ο αρχηγός της εθνικής, Χάρης Γιαννόπουλος, σήκωσε την κούπα, μέσα στο γεμάτο από κόσμο, γήπεδο της Ρόδου, όπου σείστηκε από τις ιαχές του πλήθους.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

wraio andrianna